LMP Komáromban is!

Az LMP-ben sok különböző ember vesz részt – de közös bennünk, hogy valódi demokráciát, igazságos, szolidáris társadalmat és egészséges környezetet akarunk, és hajlandók vagyunk tenni is érte. Van közöttünk vidéki és városi, professzor és szerelő, mérnök és bölcsész, nyakkendős és farmeres, autós és biciklis, bagós és nemdohányzó. Kormányból kiábrándult. Ellenzékből kiábrándult. A kiábrándultságból kiábrándult. A politikát eddig messzire elkerülő. Most mind azon dolgozunk, hogy más legyen a politika. Mindenkire számítunk! http://www.lmpkomarom.fw.hu/ http://lehetmas.hu/

Képek

Lehet más a városi tömegközlekedés...

2010.09.15. 13:21 LMP Komáromban is!

A Lehet Más a Politika párt önkormányzati képviselőjelöltjei rendhagyó köztéri sajtótájékoztató kertében hívták fel a figyelmet a Komárom városi tömegközlekedés hiányosságaira, illetve annak viszontagságos helyzetére. Tóth Attila(2.sz. választókörzet) kerékpáron, Gábor Klára (3.sz. választókörzet) és Bárkovits Alajosné Erika (6.sz. választókörzet) buszon valamint József Imre (5.sz. választókörzet) gépkocsival tették meg a Komárom Koppánymonostor és Komárom Molaj városrész közötti 22 kilométeres távolságot. Ezt az útvonalat autóval 20 perc, kerékpárral 40 perc illetve busszal 60 perc alatt teljesítették a képviselőjelöltek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komáromon belül az autós közlekedés bizonyult a leggyorsabbnak, de egyszerre a legkörnyezetszennyezőbbnek is. Nehezen elvárható a gépkocsival rendelkező komáromi lakosoktól, hogy az autóval szemben a meglehetősen lassú, nehézkes és a valós utas igényeknek megfelelni nem tudó városi tömegközlekedést részesítsék előnyben. Itt meg kell említenünk sajnálatosan azokat a komáromiakat is, akiknek szociális helyzetükből fakadóan és saját tulajdonú autó hiányában, kényszerűségből csak a kerékpáros és buszközlekedés marad egyedüli megoldásként. Ebből a szempontból a városi tömegközlekedés fejlesztésének a fenntarthatóságon kívül van egy esélyegyenlőségi vetülete is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Lehet Más a Politika párt képviselőjelöltjei szorgalmazzák, hogy legyen hatékonyabb az együttműködés a tömegközlekedést lebonyolító vállalatokkal a lakossági igények minél teljesebb kiszolgálása érdekében. Mihamarabb épüljön meg a várost tehermentesítő elkerülő út teljes szakasza, valamint az új Duna híd. A Komárom és Szőny közötti egyetlen sárga vonallal elválasztott biciklisávot annak balesetveszélyessége miatt mielőbb meg kell szüntetni és egy új, biztonságosabb kerékpárutat kell építeni. Városunkat élhetővé és elérhetővé kell tenni az összes lakos számára, hogy Komárom valóban egy igazságos, befogadó, esélyteremtő és fenntartható város lehessen. 

Köztéri sajtótájékoztatónkat megtekinthetik a KTV szeptember 16 (csütörtök) választási műsorában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpkomarom.blog.hu/api/trackback/id/tr902297915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása