LMP Komáromban is!

Az LMP-ben sok különböző ember vesz részt – de közös bennünk, hogy valódi demokráciát, igazságos, szolidáris társadalmat és egészséges környezetet akarunk, és hajlandók vagyunk tenni is érte. Van közöttünk vidéki és városi, professzor és szerelő, mérnök és bölcsész, nyakkendős és farmeres, autós és biciklis, bagós és nemdohányzó. Kormányból kiábrándult. Ellenzékből kiábrándult. A kiábrándultságból kiábrándult. A politikát eddig messzire elkerülő. Most mind azon dolgozunk, hogy más legyen a politika. Mindenkire számítunk! http://www.lmpkomarom.fw.hu/ http://lehetmas.hu/

Képek

Tiszta szívvel, tiszta kézzel, tiszta fejjel Komáromért

2010.09.30. 21:17 LMP Komáromban is!

Legyen más a döntéshozatal!

· Rendszeresen lebonyolított, érdemi és széleskörű helyi véleménynyilvánítások előzzék meg a döntéseket, a városfejlesztési stratégiák kialakításának és megvalósításának kérdéseiben jussanak szerephez az érdemi társadalmi kontroll intézményi formái.
· A döntéshozatalban minél több, független, szakértő személy vegyen részt, folyjon hatékony szakmai előkészítő munka a bizottságokban, elkerülve a testület hosszas és parttalan vitáit.
 






















 

 Legyen tiszta és átlátható az önkormányzat működése!

· Az önkormányzat az összes közérdekű információt időben hozza nyilvánosságra, biztosítsa az állami és önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás teljes átláthatóságát, a közpénzek felhasználásának követhetőségét.
 

Legyen mindenki számára élhetőbb város Komárom!

· Az önkormányzat gondoskodjon a közművek jó minőségű és olcsó működtetéséről a fenntartható fejlődés szempontjainak figyelembevétele mellett, például a geotermikus energia felhasználásával.
· Kellő figyelmet és támogatást kapjanak a közintézmények, az egészségügyi intézmények városunkban.
· Legyen hatékonyabb az együttműködés a tömegközlekedést lebonyolító vállalatokkal, a lakossági igények minél teljesebb kiszolgálása érdekében.
· Mihamarabb kerüljön megépítésre az elkerülő út és az új komáromi Duna-híd.
· Az európai tervekkel összhangban legyen kidolgozva Komárom Duna-stratégiája, környezetvédelmi, gazdasági és turisztikai szempontok figyelembevétele mellett.
· Az önkormányzat bővítse a korszerűsítendő épületek körét és indítson új szociális bérlakás-építési programot.
· Teremtsünk esélyegyenlőséget valamennyi társadalmi réteg és kisebbség számára.
· Észak- és Dél-Komárom testvérvárosi együttműködését alakítsuk példaértékűvé.
 



















 

Legyen szebb a lakókörnyezet, javuljon az életminőség!

· A közterületek fejlesztése során minél több zöldfelület, szabadidő eltöltésére alkalmas tér kerüljön kialakításra. Legyen több korszerű, biztonságosan elkerített játszótér, kijelölt kutyasétáltató, parkolóhely.
· Városunk kulturális és szabadidős infrastruktúráját - könyvtár, művelődési ház, mozi, sportlétesítmények - a lakosság igényeinek figyelembevételével, a város történelmi és kulturális rangjához, eddigi eredményeihez méltóan fejlesszük.
· Az önkormányzat legyen elkötelezett a tekintetben, hogy a város idegenforgalmi adottságait javítsa, és használja ki a turizmusban érdekelt szereplők együttműködésében rejlő lehetőségeket.


 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpkomarom.blog.hu/api/trackback/id/tr522335713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása