LMP Komáromban is!

Az LMP-ben sok különböző ember vesz részt – de közös bennünk, hogy valódi demokráciát, igazságos, szolidáris társadalmat és egészséges környezetet akarunk, és hajlandók vagyunk tenni is érte. Van közöttünk vidéki és városi, professzor és szerelő, mérnök és bölcsész, nyakkendős és farmeres, autós és biciklis, bagós és nemdohányzó. Kormányból kiábrándult. Ellenzékből kiábrándult. A kiábrándultságból kiábrándult. A politikát eddig messzire elkerülő. Most mind azon dolgozunk, hogy más legyen a politika. Mindenkire számítunk! http://www.lmpkomarom.fw.hu/ http://lehetmas.hu/

Képek

Elfelejtett parkunk: az Európa liget

2010.09.18. 21:56 LMP Komáromban is!

A komáromi Lehet Más a Politika párt aktivistái és önkormányzati képviselőjelöltjei nap, mint nap járva Komáromot gyűjtik azokat a problémákat, amelyek a városlakók érdekeit, jó érzetét bántja. Így jutottunk el a komáromi Európa ligetbe is. Ez az a liget, amely a volt gyermekváros és az új Csillag lakótelep között található. 10 éve jött létre, közös akaratként, hogy emléket állítsunk a 1848-as szabadságharc nagyobb csatáinak helyszínét jelentő hazai és Erdélyi településeknek, valamint európai testvérvárosainknak. Az emlékezés tiszteletére minden helyszínt egy fa ültetésével, és az előtte elhelyezett emlékkővel kívántak maradandóvá tenni. Sajnos, ma a parkot szemlélő nem fedezheti fel ezeket az emlékeket: a kövek felületén moha és az idő vasfoga felismerhetetlenné tette a települések nevét, néhány fa kiszáradt, némelyik már meg sincs. Az emlékparkot körülölelő sétányt benőtte a gaz, felismerhetetlenné vált az egykor szép gondolatként megépített emlékpark. A Lehet Más a Politika egyéni képviselőjelöltjei 2010. szeptember 18-án a parkban megtették első lépésüket, a majdani október hatodikai megemlékezésnek, és egy a fenntartható jövőt szimbolizáló önkormányzati munka, a játszótereket, ligeteket folyamatosan használható állapotban tartó feladatának meghatározásában is. A ligetben az eldobált szemetet összegyűjtötték, majd megpróbálták fellelni az emlékkövek maradékát. Sajnálatosan azt tapasztalták, hogy a kövek nincsenek hiánytalanul meg. Szomorú, hogy ez a felemelő gondolat, elsikkadni látszik. A Lehet Más a Politika párt aktivistái és egyéni képviselőjelöltjei szimbolikusan szalagot kötöttek egy-egy kiválasztott fára, emlékeztetve mindenkit arra, hogy ezt a nagyszerű helyet, amelyet egyben a komáromi lakosok egyik pihenő parkjaként is nyilvántarthatunk, a továbbiakban ne feledjük el, az illetékesek figyelmét hívjuk fel erre a nagyszerű kezdeményezésre és szorgalmazzuk a liget újbóli bevonását a város vérkeringésébe.

Köztéri sajtótájékoztatónkat megtekinthetik a KTV szeptember 20. (hétfő) választási műsorában
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpkomarom.blog.hu/api/trackback/id/tr12306287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása